Miljøvern

Kleivveien 73
8533 Bogen i Ofoten

+47 91 10 60 45
per-kaare@holdal.no

blaa akerJeg har vært opptatt av vern av havet og spesielt har innsatsen dreid seg om å få stoppet atomforurensningen langs vår kyst.

Atomnuklidet Technetium 99 ble sluppet direkte ut i havet fra Sellafield.  Ved et felles press og samarbeid fra politikere, fagfolk og eierne fikk vi stoppet dette.  Radioaktiv forurensning ble målt fra Sellafield helt opp til Troms og videre til Island og Grønland.  Men takk alle samme som bidro, nå er det stoppet.  Du kan lese mer om dette her.

De fire nære samarbeidspartnerne Nils Bøhmer fra Norsk Dekommisjonering (tidl. i Bellona), Rex Strong fra Sellafield LTD, ildsjel Per-Kaare Holdal i Lofoten mot Sellafield og Robbie Huston, public affairs manager i britiske NDA. Foto: Knut Johansen

3 lp


Vårt innsats for å skape nye næringer langs vår kyst, nemlig dyrking av tang og tare, kan også være med å skape en renere kyst  Tang og tare forbruker CO2 og produserer oksygent og samtdig skaper oppvekstvilkår for livet i havet.  I tillegg er det jo en fantastisk næringsrik mat.  Tang og tare kan virkelig gjøre hverdagsrettene dine mer spennende. Det er nemlig ikke bare trender som har fått gourmetkokkene til å ta sjøgrønnsakene i bruk på kjøkkenet sitt.

blaaker